Ev DekorasyonGenelGündemKıbrısManşetToplumYaşam

Yeni Yıl Ruhunu Evinize Yansıtın

Aralık ayının gelmesi ile birlikte her ne kadar yılbaşı havasını geçen senelerde olduğu gibi sokaklar ve caddelerin süslenmesiyle hissedemesek de soğuyan hava, yılbaşının yaklaşıyor olması evimizi de yeni yıla hazırlama isteği uyandırıyor. Bunun sebebi belki de kendimize ufak bir neşe kaynağı ve motive olmak isteyişimizdendir. Yeni bir yılın gelmesi sizde de üzerimizdeki yükü atıp yeniden başlama hissi vermiyor mu?

Evimizi yeni yıla hazırlamak hem çocuklar için hem de bizim için farklı bir etkinlik oluyor. Özellikle yeni yıl ağacını süslerken keyifli vakit geçirebilirsiniz. Senenin getirdiği yorgunluk ve ağırlığı bu ağaca taktığımız her süste atıyor gibi hissederiz.  Yılın son ayını uğurlarken size birkaç dekorasyon önerisi sunacağım.

Ufak değişikliklere bile aklınızda bir renk paleti oluşturmanız, uyumlu renkleri seçerek evinizde dingin bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olacaktır. Evinizin farklı yerlerine içine mum konulan kırmızı, yeşil, beyaz tonlarında fenerler yerleştirebilirsiniz. Kırmızı ve yeşil hem birbirine zıt renkler olduğu için uyumlulardır hem de bize ilk hatırlattıkları şey, yılbaşı konseptidir. Bu fenerlerin içlerine parlak ya da kokulu mumlar koyarak sıcak bir atmosfer sağlamanız mümkün olabilir. Ek ürünlerde renkli malzemeler kullanmayı planlıyorsanız koltuklarınız, berjerleriniz gibi sabit ürünler ile renk uyumuna dikkat etmeniz göz yormaması açısından büyük önem taşır. Kırmızı ve yeşilden başka açık ve metalik renkler de bize kışı anımsatan tonlardır.

Kanepelerinizi yılbaşı konseptine uygun, baskılı yastıklarla aralara ise düz renkli yastıkları yerleştirerek süsleyebilirsiniz. Bir başka öneri ise, yastıkları hediye gibi kalın kurdeleler ile bağlayıp evinizde yılbaşı havası estirmek. Kanepe süslerinizi hem sizi sıcak tutacak hem de dekorasyonunuzu tamamlayacak bir şal ya da battaniye ile tamamlayabilirsiniz.

Yılbaşlarında masa düzeni ise, diğer önemli noktalardan bir diğeridir. Her ne kadar bu yıl belki kalabalık masalarda olamayacak olsak da yeni yılın gelişi güzel bir masada kutlamamak için masa tasarımınızda yine benzer kırmızı, yeşil metalik renkler kullanabilirsiniz. Yılbaşı konseptine uygun altın rengi ya da gümüş rengi peçeteler hem sade hem de şık görünecektir. Gümüş şamdanlar ya da kımızı beyaz renklerde mumlar ile sıcak bir atmosfer yaratmanız da mümkündür. Ek olarak kuru dallar, kozalaklar ve ahşap servis tabakları da masanızın konseptini tamamlayacaktır. Biliyoruz ki detaylar bütünün en önemli parçaları. Bu nedenle yeni yıl ruhunu derinden hissedebilelim diye, yılbaşı ağacımızın gölgesinde dekorlara yer verebileceğimiz birçok alan var. Anı Bahçesi masana bir farklılık getirecek.

İçinde bulunduğunuz yılda size en iyi hissettiren anın fotoğrafının ya da sevdiğin bir objenin, minik bir çam ağacını andıran sukulentle birlikte masanın rengine renk katmasını istemez misin? Bu ürün evin ya da ofisin için güzel bir dekor olurken, sevdiklerine de bir yeni yıl hediyesi olabilir

En güzel yılbaşı dekorasyonları kabul edin sizi de heyecanlandırmaya yetiyor. Verdiği atmosfer herkes için biraz da olsa neşe kaynağı olabiliyor. Bu zamanın gelmesini hepimiz çok istiyoruz. Özellikle konu dekorasyon, süslemeler ve hediyeler olduğunda. 2023 yılına girmeye az kalan vakitlerde bizde sizler için en güzel yılbaşı konseptlerini hazırladım.

Yeni yılda yakın aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte küçük bir Yılbaşı gecesine ev sahipliği yapmayı planlıyorsanız, balonlardan ve konfeti popperlerinden şampanya flütlerine ve şenlikli çelenklere kadar takip eden ışıltılı, göz alıcı öğelerle elinizden gelenin en iyisini yapın. Ve bu yıl top düştüğünde kanepenizde yalnız oturuyor olsanız bile, bu şenlikli en güzel yılbaşı dekorasyonları hala özel hissettirecek.

“Yeni Yıl, Aynı Ben” yazan komik fotoğraf kabini sahnelerinden zarif, monogramlanmış şampanya bardaklarına kadar, burada bir partiyi canlandıracak birçok şey var. Yılbaşı Gecesi içkileriniz için konfeti kaplı sapsız şarap bardaklarının tek başına ya da sadece bir arkadaşınızla tadını çıkarabilirsiniz.

Yeni Yıl Gecesi İçin Dekorasyon Tüyoları

Ylbaşı Sorfraları

Uzun uzun keyifli sohbetlerin yaşanacağı yılbaşı sofraları için öncelikle hangi renkleri kullanacağınıza karar vermelisiniz. Klasik yılbaşı renkleri olan kırmızı, beyaz ve yeşili bir arada kullanabileceğiniz gibi beyaz-gümüş, yeşil-altın sarısı, beyaz-altın sarısı renklerini kullanarak da zarif bir yılbaşı sofrası hazırlayabilirsiniz. Masa dizaynında maksimum iki renk kullanmaya özen gösterin. Bu şekilde hem yemek masanızı daha zarif hem de daha şık bir görünüme kavuşturmuş olursunuz. Söz konusu yılbaşı masası olunca böyle bir seçim daha iyi olacaktır. Renk seçimine karar verirken kullanacağınız yemek tabakları ve servislerinizi de gözden geçirmenizde fayda var. Yemek takımı ve servislerinize uygun renkler seçmeniz vakit kazanmanızı sağlar. Ayrıca zarif şamdanlar, kozalak ve mini çam ağacı aksesuarlarıyla da sofranıza kişiselleştirilmiş dokunuşlar da yapabilirsiniz.

Kapı Süsleri

Yılbaşı dekorasyon ritüellerinin bir diğer önemli parçası ise yeni yıl kapı süsleridir. Yeni yılı karşılarken kapınıza asacağınız bu özel üzüm sayesinde ev dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Tamamen el yapımı kapı süsü kokina, çam yaprakları, beyaz kır çiçekleri, jüt malzemeler ve çam kozalaklarından oluşmaktadır. Ek olarak kokina bitkisinin yılbaşı için özel olduğunu ve şans getirdiğini de unutmamamız gerekir. Kapı süslerini kendinizde keyifle alacağınız materyallerle yapabilirsiniz.

Dekor çoraplar

Yeni yıl ritüellerinin bir diğer parçası var sırada; yılbaşı çorabı. Yılbaşı dekorasyonunun en sevimli parçalarından olan yılbaşı çorabını üzerindeki askısı ile dilediğiniz yere asın ve hediyenizi bekleyin. Özellikle çocukların bayılacağı bu özel ritüeli bizce es geçmemeniz oldukça önemli. Genellikle şömine üzeri ya da duvarda oluşturacağınız gerilmiş iplere yeni yıl çoraplarını asıp içlerine minik hediyeler doldurabilirsiniz.

Kar taneleri

Yeni yılın olmazsa olmazlarından biride ışıltı değimidir? Kar tanesi görsellerini uygun bir şekilde kesip ya da satın alıp gümüş, altın rengine boyayarak bardak altlığı ya da peçete süsü yapabilirsiniz. Bunun için gerekli malzeme sadece keçe ya da daha sert kağıtlar, boyalar ve simler işinizi çözecektir. Kağıt ya da keçeleri kar tanesi gibi kesip boyayıp yapışkanla üzerine serpiştireceğiniz simler bunu yaratmaya yeterli olacaktır.

Led ışıklar

Yeni yıl ağacımızın olmazsa olmazı yanıp sönen led lambalar. İster renkli isterseniz tek renk led ışıklarla yeni yıl ağacınızı tam turlar halinde dönüp evinize farklı bir atmosfer sağlayabilirsiniz. Sadece ağaçla kalmayıp duvarlarınızda da neon ışıklarda yazacağınız yazılarla mutlu mesajlar verebilirsiniz. Eğer sadece ışıktan bir ağaç yaratmak istiyorsanız duvarınıza ağaç formunda ışıklarınızı yapıştırabilir, ağaç kullanmadan da ışıktan bir görsel yaratmanız mümkün.

Sofralar

Benim en çok önem verdiğim bölüm yeni yıl sofraları. Doğadan toplanan kozalak ve yapraklar sayesinde yılbaşı ambiyansı taçlandırılır. Yapay kozalak gibi hazır süslemeler satın alarak aynı atmosferi yakalamak mümkündür. Çam ağacınızı süslerken arta kalan dekorları şık bir tabağa ya da vazoya koyarak bütünlük sağlayabilirsiniz. Ayrıca yılbaşına has şekiller içeren kalıplarla hazırlayacağınız kurabiyelerle sofranızda yapacağınız dokunuşları artırabilirsiniz.

Şimdi, gelelim tabakların ve çatal-bıçakların nasıl dizilmesi gerektiğine. Masa örtüsü ya da runnerlar ile tabaklarınız arasında koruyucu bir katman olmasını istiyorsanız masa dekorasyonuna da katkı sağlayacak olan suplalardan yardım alabilirsiniz. Eğer suplalara masanızda yer vermek istiyorsanız öncelikle davetli kişi sayısı kadar supla koymalı ve üzerine sırayla servis tabağı, çukur tabak ve çorba kasesini yerleştirmelisiniz. Tabağın sol tarafına içten dışa olacak şekilde ana yemek ve salata çatalını; tabağın sağ tarafına ana yemek bıçağı, salata bıçağı ve çorba kaşığını koymalısınız. Tatlı için kullanılacak çatal, bıçak ya da tatlı kaşığını ise tabağın üst bölümüne yerleştirmelisiniz. İçecekler için kullanılacak bardaklar ise tabağın sağ çaprazında yer almalı. Tabağın üzerine koyacağınız, şık bir peçete halkası ile tamamlanmış kumaş peçeteler ise olmazsa olmaz! Peki, peçetelerde hangi renkleri tercih edebilirsiniz? Aslında bu sorunun cevabı, kullanacağınız yılbaşı sofrası aksesuarlarına göre farklılık gösterebilir; ama “yılbaşı” denildiğinde akla gelen ilk renklerden biri olan kırmızı peçeteler, sofranızda çok şık duracaktır.

Çocuk Etkinlikleri

Boyamalar, ponpon yapmalar, şişelerden veya kartonlardan kardan adam yapabilirsiniz. El işi faaliyetleri, yeni yıl kart ve dilek kağıtları yapıp ağacınıza asabilirsiniz. Ayın son haftasında her gece için bir etkinlik planlayın. Sinema gecesi organize edip patlamış mısır ve pamuk şekerle güzel bir gece organize edebilirsiniz ya da pijama partisi, zencefilli kurabiye saati gibi etkinlikler düzenleyip geride bıraktığınız bir seneyi çocuklarınızla güzel anılar biriktirerek uğurlayabilirsiniz.

Yeni yılda evinizin dağılmasına izin verin. Çocukların hediyelerini açıp heyecanla oynayacakları anlara şahit olun. Her geçen gün, her geçen zaman o kadar kıymetli ki geriye dönüp baktığınızda güzel anılar biriktirdiğiniz, sağlığın huzurun sizinle olduğu nice mutlu yıllar dilerim.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu