GündemKıbrısManşetToplum

Canaltay: “4.5- 5 G Masada, Sorunları Aşarak Hayata Geçireceğiz”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, önümüzdeki haftalarda Ankara’ya yapacağı ziyaret konusunda açıklamalarda bulunarak bakanlık ile ilgili pek çok konunun ele alınacağını söyledi.

Radyo Vatan’da Levent Özadam’ın hazırlayıp sunduğu “Serbest Kürsü” programına katılan Bakan Canaltay, bakanlık tarafından hazırlanan çok sayıda proje bulunduğunu, bu projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra özellikle karayolu projeleri konusunda Ankara’da ek kaynak arayışı içinde olunacağını kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Canaltay, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile imzalanan KKTC Karayolu Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü’nde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın büyük sorumluluğu olduğunu belirterek, “bu konuya da, diğer konulara olduğu gibi, çözüm odaklı yaklaşacağız” dedi.

“Sorunları çözerken en büyük handikapımız mali kaynak sıkıntısı” diyen Canaltay, bakanlığın hazır durumda pek çok projesi bulunduğunu, mali sıkıntıların aşılmasıyla bunların uygulamaya konacağını ifade etti.

Bütçe ile ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle bazı konuların yerel yönetimlerle işbirliğine gidilerek çözüldüğünü, bazılarının ertelendiğini anlatan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı “bu sorunları aştığımız anda ülkeye daha iyi hizmet verir duruma geleceğiz” dedi.

Canaltay, Ankara’ya yapacağı ziyaret sırasında haklın taleplerini, hükümetin durumunu ve bakanlıkla ilgili konular hakkında açık ve şeffaf olacağını, sorunların çözümü için maddi kaynak dışındaki araçların temin edilmesi için talepte bulunacağını ifade etti.

“Eğer iki kardeş devlet isek ve anavatanımız Türkiye ise, kimse kimseden çekinmeyecek. Bugünkü şartlarda saklanacak bir şey yok. Açık konuşmazsak bu ülkeye ihanet etmiş oluruz. Halkın düşüncelerini ve hükümetin durumunu anlatmamız gerekiyor. Projelerimizi ortaya koymamız lazım. Yasalarımız ile ekonominin, yatırımcının önünü açmamız gerekiyor. Çok eskiden kalma yasalarla bir yere gidemezsiniz” diyen Canaltay, projelerin hayata geçirilmesi ve ülkenin daha hızlı kalkınabilmesi için kamuda özel sektör zihniyetine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

KKTC’de dijitalleşme ile ilgili projenin de hazır olduğunu, fiber altyapısının bir an önce döşenmesi konusunda Telekomünikasyon Dairesi tarafından rapor hazırlandığını, fiberoptik altyapı, e-devlet ve 4.5-5G konularının da Ankara ziyaretinde masaya yatırılacağını ifade etti.

Trafik güvenliği konusunda da açıklama yapan Bakan Canaltay, Polis Trafik Müdürlüğü ile bir toplantı yaparak yolların durumu ve en çok kaza olan noktalar ve çözüm formüllerini ele aldıklarını, bu doğrultuda gündemde olan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerindeki Fuar kavşağına sinyalizasyon sistemi konmasına karar verildiğini belirtti.

Fuar kavşağında meydana gelen kazaların önlenmesi konusunda en uygulanabilir formülün trafik ışığı olduğunu belirten Canaltay, Kuzey Lefkoşa Çevre Yolu’nun bu yıl Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanacağını, bununla birlikte Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerindeki trafiğin de rahatlayacağının altını çizdi.

Kovid-19 salgınının ülke ekonomisini olumsuz etkilemesi ile ilgili de konuşan Canaltay, “Pandemi sonrasına ülke olarak çok iyi hazırlanmamız lazım. Pandemi sonrası yabancılar deşarj olma isteği ve güdüsüyle tatil için ülkemize gelecek. İnsanlarımız ülke içerisinde tatile ve restorantlara gidecekler. Yapmamız gereken kendi standartlarımızı oluşturarak, gelenek ve göreneklerimizle ülke tanıtımını yapmak ve ülkenin kalkınmasını sağlamak. Pandemi sonrası herkes üzerine düşen görevi yapmalı, çok çalışıp ülkeyi kalkındırmalıyız. Ağlamaya değil iş yapmaya konsantre olmamız lazım ve buna inanmamız lazım. Bu ülkeyi kanımız ve terimizle yarattık, bundan sonra da kanla değil ama terimizle kalkındıracağız” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu