ManşetSpor

Milli Atletimiz Yiğitcan Hekimoğlu

Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Birçok başarıya imzasını atarak ülkemizi yurtdışında da başarılı bir şekilde temsil eden Milli Atletimiz Yiğitcan Hekimoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik.

1- Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

27 Nisan 1992 Girne doğumluyum. İlköğretimimi Girne Amerikan Koleji’nde okudum. Orta ve lise eğitimimi 19 Mayıs TMK Koleji’nde okuduktan sonra lisans eğitimimi Yakın Doğu Üniversitesi’nde tamamladım. Aktif spor hayatım devam ederken yüksek lisans eğitimimi Girne Amerikan Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra 2020 yılında Doktora programına başladım. 2009 yılından itibaren profesyonel olarak atletizm branşıyla uğraşmaktayım.

2- Atletizm branşına başlayış süreciniz nasıl oldu? Sizi bu spora kim teşvik etti?

2009 yılında lise eğitimi alırken kendi isteğimle ulusal yarışmalara katıldım. Orada elde ettiğim birincilikten sonra, o zaman ki futbol antrenörüm şuan ki halen daha beraber çalıştığım antrenörümün beni atletizmle tanıştırması ile birlikte atletizm hayatıma başlamış oldum. Başladığım yıllarda elde ettiğim başarılardan ötürü yazılı ve görsel basından çokça yer aldıktan sonra halk bu başarıları çok benimsemiş olup bana verdikleri manevi destek beni bu işe devam etmemde en önemli etken olmuştur.

3- Almış olduğunuz başarılardan bizlere bahsedebilir misiniz?

Profesyonel spor yaşantımda birçok ulusal ve uluslararası arena da yıldızlar seviyesinden büyükler seviyesine kadar boy gösterdim. Birçok ilke ve tarihe geçmiş başarılar elde ederken gençlere yol gösterecek onlara bir amaç belirleyecek şekilde hedefler belirledim. Bunların çoğunu da başarmış olup şu anki en büyük ve her sporcunun hedefi olan 2021 olimpiyatlarına katılmak için çalışmalarımı sürdürmekteyim.

4- Dünya çapında ülkemizi ve kentimizi temsil etmek sizin için nasıl bir duygu? Sponsor desteğiniz mevcut mudur?

Her sporcunun hedefi olan ve o maneviyat duygusunu en üst düzeyde yaşadığı ülkesini temsil etme duygusu tabi ki benim içinde paha biçilemez ve değeri her zaman çok özel olan bir duygu. Önemli olan bu gurur ve onuru yaşarken onun sorumluluklarını ve fedakârlıklarını da işin performans kısmının yanında götürerek topluma ve sizi örnek alan gençlere önemli bir örnek olabilmektir. Profesyonel düzeyde işin en önemli kısmı olan sponsorluk kısmında ise ülkemizde bu konuda duyarlı olan insan ve kurumlara teşekkürü bir borç bilerek eğitim alanında Girne Amerikan Üniversitesi, Acapulco Resort Hotel ve Oceans Spa’ya, Nusmer Trading’e, Erduran Laboratuvarları, Fizik Tedavi Uzmanı Berkiye Kırmızıgil’e, Dr. Nevzat Denerel ve ekibine tekrardan çok teşekkür ederim.

5- Performans eğitmenliği kariyeriniz nasıl başladı?

Atletizm kariyerime başlarken işin performans kısmıyla beraber akademik kısmını da hep geliştirmek ve bu konudaki bilgi birikimimi aktarmak istiyordum. Gittiğim ülkelerde gerek yarışlar, gerek kamplar döneminde alanında uzman kişilerle tanışma ve onlarla spor ve sağlık alanındaki gelişmeleri paylaşma imkânım oluyor. Bu bağlamda yaptığınız iş doğrultusunda insanların sizden kendilerini geliştirmeyi ve bu konuda size güvendikleri olgusuyla beraber sizde onlara bir şeyler katma ve geliştirme arzusunu yaşıyorsunuz. Bende bu anlamda bu sene artık bu tür destekleri de sağlayabileceğimi inanıp kendime güvendiğim için işin akademik boyutuna da ve onu aktarma konusunda da girişimlere başlamış oldum.

6- İlerleyen süreçlerdeki hedefleriniz nelerdir?

KKTC’deki sporcular her alanda savaşmak ve pes etmemek zorundadır. Bunu yapacak ve başarabilecek örnekler olduğu gibi bu örneklere değer verilmeli ve sahiplenilmelidir. Eğer bizim gibi izole olmuş toplumlarda kendimizi ispat etmek anlamında bir değer istiyorsak bu değerlere ulaşan insanlara büyük çaplı desteği ve sistemi geliştirecek uygulamaları hayata geçirmeli ve bu yolda sadece sporcuların değil tüm ülkenin buna inancını sağlayarak bir bütün olmalıdır. Bende bu fikirler doğrultusunda bunları geliştirecek ve uygulayacak bir sistemi yaratma ve onun bir parçası olma isteğindeyim.

7- Ülkemizde yetişen genç nesillere önerileriniz nelerdir?

Yola başlarken yolun zorluklarına hazır bulunarak başlamak en önemli noktadır. Karakter ortaya koymak ona göre davranmak sizi diğerlerinden ayıran hem güzel bir değer hem de yolun sonunda sizi güzel yerlere getirecek olguların başında gelir. Yolda değişmemek nasıl başladığınızı unutmamak ne için başladığınızı unutmamak kazandığınızda veya kaybettiğinizde en güzel taraflarınızı görmenize neden olacaktır.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu