ÇevreGündemKıbrısManşetÖzel HaberToplum

Soğuk Kış Günlerinde Onları Unutmayalım!

Ülkemizde soğuk havalar son günlerde etkisini daha da artırırken, hava sıcaklığı 3-4 derecelere kadar indi. İçimizi ürperten soğuk kış günlerinde, sokakta yaşayan küçük dostlarımızı korumak için yapabileceklerinizi Altın Patiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Osman Cin Said anlattı.

Deniz Osman Cin Said’in gazetemize verdiği demeçte soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını koruyabilmemiz için şu önerilerde bulundu:

-Kış aylarının en büyük sorunu arabaların altına, lastiğine ve motoruna girip ısınmaya çalışan kediler ve köpekler. Sürekli yaptığımız paylaşımlarda vurguladığımız şey aracı çalıştırmadan önce kaputa vurup kornayı çalmanız. Böylece yaşanabilecek bir facianın önüne geçebilirsiniz.

-Kış aylarının bir diğer önemli sorunu beslenme. Havalar soğudukça beslenmenin önemi daha da artıyor. O yüzden her zaman bir kap su bir kap mama carisini tekrarlamak istiyoruz.

-Dışardaki dostlarmış için kulübeler yapılabilir, “Altın Patiler” sayfamızdan da sürekli leğenlerle yapılabilecek kedi evleri paylaşımların yapıyoruz. Bu sayede minik dostlarımızı olumsuz hava şartlarından koruyabilirsiniz.

-Bir diğer yapılabilecek şey size yakın olan barınaklara branda ve battaniye desteğinde bulunmanız. Bazı barınaklar maalesef kıs aylarına uygun değil, yağmur, soğuk geçebiliyor bölmelere. Size yakın olan barınakları ziyaret edip kullanmadığınız battaniyeleri bırakabilirsiniz.

-Ve herkesin yapmasını istediğimiz şey, apartman girişiklerini acık tutmaları. Ihanın bu çok önemli olabiliyor.

-Sevginizi eksik etmeyin, tüm canlılar için sevgi temel ihtiyaçtır. Sevginizi ve şefkatinizi onların üzerinden çekmeyin. Unutmayın dünya onlarla güzel. Çünkü onlar bize emanet!

Benzer Haberler

Başa dön tuşu