GündemManşetÖzel Haber

Yağmur Arslan’dan Yeni Single “Durmadan”

Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Kıbrıs’ın genç seslerinden Yağmur Arslan, ilk parçası olan “Durmadan” ile müzik piyasasına giriş yaptı.

Müziğe olan ilgisi çocukluktan başlayan Arslan, Üniversite’de aldığı müzik eğitimiyle kariyerine profesyonel olarak devam ediyor. Arslan, kısa zamanda büyük beğeni toplayan şarkısının sözleri kendisine müziği ise Emre Pehlivan’a ait Durmadan parçasıyla tüm dijital platformlara giriş yaptı. Arslan, Durmadan isimli parçasını ve klibini küçükken kaybettiği ablasını konu olarak hazırladığını bizlerle paylaştı. Yağmur Arslan ile birlikte hem kendisini tanımak için hem de parçası hakkında merak ettiklerimizi sorarak güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

1- Yağmur Arslan kimdir? Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

16 Temmuz 1999 yılında Girne’de doğdum. Liseyi fen üzerine bitirdim. Üniversitede ise müziğe ilk profesyonel adımımı atıp Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne yazıldım ve bu yıl mezun oldum. Ailemle birlikte Alsancak’ta ikamet etmekteyim. Genel olarak müzik ile ilgileniyorum ve kariyerimi de bu yönde ilerleteceğim.

2- Müziğe olan ilginiz nasıl başladı? Bu süreçten bizlere biraz bahsedebilir misiniz?

Müziğe çocukluktan beri hep ilgim vardı. Bütün tanıdıklarım ve ailem elimde tarakla ayna karşısında şarkı söyleyerek büyüdüğümü söylerler. İlk olarak sesimi lisede müzik öğretmenim keşfetti. Onların desteğiyle Vodafone Freezone Liseler Arası Müzik Yarışması’na katıldım ve en iyi kız solist ikinciliği ödülünü aldım. Böylelikle müzik artık benim için bir hobiden çok meslek ve yaşam tarzı olmaya başladı. Üniversitede de gerekli eğitimlerimi tamamlayarak müziğe profesyonel bir adım attım.

3- İlk single parçanız olan Durmadan’ın hikayesini bizlerle paylaşabilir misin?

Durmadan benim hayatımın bir dönüm noktasını konu alır. Genelde herkes Durmadan’ı bir aşk şarkısı olarak bilir fakat durmadan bir aşk şarkısı değildir benim için. Vefat eden ablam için yazdığım içimdeki özlemimi dile getirdiğim benim için anlamı çok büyük olan ilk bestemdir. Klibimde de ablam ve benim beraber yaşadığımız anılarımızı canlandırdığım sahneler mevcuttur. Küçükken ne kadar mutlu olduğumu onun ölümünden sonra da büyüyüp o karanlık ve özlem dolu kıza dönüştüğümü konu alır.

4- Durmadan parçanızla beraber yayınlanan klibinizin hazırlık süreci nasıl geçti? Bizlere biraz bahsedebilir misiniz?

İnanılmaz heyecan dolu bir deneyimdi benim için. Sözleri yazıp besteleyip sevgili Emre Pehlivan’a götürdüğümde hikayesiyle ona şarkıyı okuduğumda bu şarkı tutar dedi bana. Bunu duymak inanılmaz onur vericiydi. Kayıtları tamamladıktan sonra sevgili Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in desteğiyle klibimizi Alsancak’ta bulunan Old Milos bölgesinde çektik. Montaj, mix master biter bitmezde parçamı Netd YouTube kanalında sizlere sundum. Yeni bir ürünü piyasaya sürmek ve tutmasını beklemek çok zor bir iştir. Fakat aldığım tepkiler ve tebriklere baktığımda kendime “Yağmur sen başardın!” diyebilmek işte bundan daha büyük bir mutluluk olamaz sanırım.

5- İlerleyen dönemlerde yeni projeleriniz olacak mı?

Ben yaşadığım olayları, beni etkileyen zamanları kaleme dökerek rahatlayan bir insanım ve inanın durmadan bunlardan sadece bir tanesiydi. Bu yola ilk adımı hayırlısıyla attım. Adı üstünde DURMADAN yola devam etmekte kararlıyım.

6- Son olarak sizi dinleyenlere ve okuyucularımıza söylemek istedikleriniz var mıdır?

Sizlere söylemek istediğim bir şey var. Hayatınızda illaki kötü şeyler yaşanacak bunlardan kaçış yok. Önemli olan onlardan ders çıkarmak ve onlarla olgunlaşmak aynı hatalara düşmeden. Bir de müzik dinlemekten vazgeçmeyin. Çünkü müzik gelmiş geçmiş en güzel terapidir.

Bu yolda beni yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Klibimi dinlemek isteyen herkes linke tıklayarak ulaşabilirsiniz:

Yağmur Arslan – Durmadan:

https://youtu.be/DxkW78PRJWo

Yağmur Arslan YouTube Kanalım: Yağmur Arslan

https://youtube.com/channel/UCr_p8UtCMe-j3avB2YOPDug

İnstagram Hesabım: arslanyagmur1

https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/arslanyagmur1/%3Fhl%3Dtr

 

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu