GenelManşet

Felaket Tellalları

Covid-19 Coronavirüsle mücadeleye başlayalı 44 gün oldu. Gidişat çok şükür iyi. Çamur atmaya çalışan bir kesim olsa da bana göre operasyon başarılı.

Siyasetin, anda arada tökezlemesine rağmen iyi giden bu sürecin görünmeyen kahramanları var. Bu kahramanları ben iki kategoriye ayırıyorum. Biri bordo bereliler yani canları pahasına gece gündüz demeden, ailelerinden uzak kalarak canla başla virüsle mücadele veren Covid ekibi, bir diğerleri ise halkı eve sokmak için ilk günden beri felaket tellallığı yapan Covid ekibi dışındaki sağlıkçılar.

Peki kim bu bordo bereliler? İşte kahramanlar:

  1. ZAFER ERDOĞMUŞ
  2. MUSTAFA AKANSOY
  3. EMİNE KAMİLOĞLU
  4. SELİN BARDAK
  5. NESİL BAYRAKTAR
  6. FATMA CANBAY
  7. DERLEN ÖZGEÇ RUSO
  8. EMRE VUDALI
  9. YAĞMUR ALDAĞ
  10. HAVVA YEŞİLDAĞLI
  11. HATİCE Ç. ÇAĞLAYAN

ile yanlarındaki komandolar yani Covid hemşire kadrosu.

Ve halkın eve kapanmasında çok büyük emeği olan, sosyal medyada yazılar yazıp bizim her an bu virüsle karşı karşıya kalacağımız bilincini yaratan ve benim “FELAKET TELLALLARI” diye adlandırdığım Facebook sayfamda arkadaşım olan diğer kahramanlar:

Dr. Bülent Dizdarlı

Dr. Necmi Bayraktar

Dr. Erol Uçaner ve

Dr. Özcan Hüdaverdi

ile sayfamda ekli olmayan diğer sağlıkçılarımız.

Siyaset bu insanlara çok şey borçludur. Bu süreç bitince ödül mü verirsiniz, tebrik mi edersiniz bilmem ama tarih bu kişileri altın harflerle yazacaktır. Ben bir vatandaş olarak tümüne teşekkür ediyorum.

Pozitif vakaların görülmediği bu günlerde yapmamız gereken biraz daha evlerimizde oturup sürecin açılmasını beklemek. Sabrın sonu selamettir. Dayanmamız lazım.

Bu vesile ile Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yılını da canı gönülden kutlarım.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu